Ontdek de prachtige steden van Drenthe, Overijssel, Friesland en Groningen

Het Noorden van Nederland staat bekend om zijn mooie natuur en rustgevende landschappen, maar wist je dat we hier ook prachtige steden hebben? Of je nu een cultuurliefhebber of geschiedenisliefhebber bent, of dat je van lekker eten of shoppen houdt, de steden in Drenthe, Overijssel, Friesland en Groningen hebben voor ieder wat wils.. We vertellen je er alles over in deze blog. Lees snel verder!

Assen: de stad waar historie en natuur hand in hand gaan

Als hoofdstad van Drenthe heeft Assen een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Bezoek het Drents Museum voor een duik in de archeologische vondsten en voor interessante lezingen en rondleidingen. Het museum staat bekend om zijn indrukwekkende collectie van prehistorische objecten, zoals beroemde veenlijken. Ook biedt het museum interactieve tentoonstellingen, waarbij je samen opdrachten uitvoert en op zoek gaat naar objecten. Op deze manier maakt het Drents museum het voor elke leeftijd interessant om cultuur te snuiven! Liever naar buiten? Assen biedt ook prachtige natuurgebieden, zoals het Asserbos of de Baggelhuizerplas. Ga op pad in het Asserbos of de Baggelhuizerplas voor een ontspannen wandeling. Trek je wandelschoenen maar vast aan en maak een ontspannen wandeling. Er is genoeg te ontdekken in het mooie Assen!

Asserbos

Zwolle: een mix van geschiedenis, culinair eten en een gezellige binnenstad

Er valt ontzettend veel te ontdekken in het prachtige Zwolle. Om te beginnen is er nog een overblijfsel van de middeleeuwse stadsmuur: de Sassenpoort. Dit indrukwekkende gebouw biedt een blik op het verleden van de stad en laat de prachtige middeleeuwse architectuur zien. Daarnaast staat Zwolle bekend om zijn culinaire restaurants zoals de De Librije. Bij dit sterrenrestaurant geniet je van heerlijke gerechten die gemaakt zijn van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Naast de interessante geschiedenis en het culinaire eten, heeft Zwolle een levendige binnenstad met tal van winkels, boetieks en gezellige café’s. De stad organiseert ook regelmatig evenementen en festivals, zoals het Bevrijdingsfestival en de Zwolse Zomerkermis. Wil jij de geschiedenis induiken, de beste gerechten proberen en de echte gezelligheid van het Noorden ervaren? Dan zit je in Zwolle helemaal goed!

Zwolle

Leeuwarden: een combinatie van historie, kunst, winkels, café’s en meer

Leeuwarden biedt een mix van historische gebouwen, shopgelegenheden, gezellige terrassen en kunst. Zo staat in deze Friese stad De Oldehove, een historisch gebouw dat vaak vergeleken wordt met de toren van Pisa, die je een geweldig uitzicht geeft over de stad. Maar ook voor kunst moet je in Leeuwarden zijn. Hou je bijvoorbeeld van street art? Dan kijk je in deze stad je ogen uit. Je vindt er grote muurschilderingen, posters, stickers, kleurrijke elektriciteitskastjes en meer. Overal waar je kijkt, vind je kunst! Om de sfeer van Leeuwarden optimaal te ervaren, raden we je aan om een rondvaart door de grachten te maken. Zo bekijk je de prachtige panden en bruggen vanuit een ander perspectief. Liever binnen de grachten blijven en de winkels bij langsgaan?Met winkels als H&M, Sissy Boy en verschillende boetieks slaag je gegarandeerd. Sluit de dag af met lokale specialiteiten in de vele gezellige restaurants en cafés. Tipje van ons: probeer de Boomsma Beerenburger of ga voor een verse Fryske dúmkes.

Leeuwarden

Groningen: een bruisende en veelzijdige stad

In het prachtige Groningen verveel je je geen moment. Bezoek bijvoorbeeld de Martinitoren, het symbool van de stad. De beklimming van de toren is al een avontuur op zich, met zijn smalle trappen en oude klokken, maar bovenaan ervaar je een adembenemend uitzicht over Groningen en de omliggende gebieden. De stad staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, waarbij je je in verschillende cafés en clubs op de Grote Markt en Poelestraat weet te vermaken. Daarnaast ademt de stad geschiedenis en dat ervaar je als je door de pittoreske straten loopt. De oude gebouwen en straten zorgen dan ook voor een authentieke en gezellige sfeer. Als je een kunstliefhebber bent, zit je in Groningen ook helemaal goed. Het Groninger Museum is namelijk een must-see. Dit iconische gebouw, ontworpen door onder anderen Alessandro Mendini en Philippe Starck, biedt een prachtige wisselende kunstcollectie met zowel historische als moderne kunstwerken. En dat is nog niet alles: in Groningen kun je namelijk óók nog goed winkelen. Neem een kijkje bij de boetieks in de Folkingestraat en Gelkingestraat of ga langs bij de grote ketens in de Herestraat. Zoals je leest is er genoeg te ontdekken in de grootste stad van het Noorden!

Martinitoren, Groningen

Ben jij klaar om het te maken in het Noorden en te genieten van de prachtige steden? Bekijk de vacatures.

Wil jij de veelzijdige steden van het Noorden ontdekken én waardevolle stappen in je carrière zetten? Dat kan door aan de slag te gaan in de industrie van het Noorden. Bekijk onze vacatures of neem contact op om erachter te komen waar jij jouw talenten kan inzetten.