Deze 5 hotspots in Friesland moét je een keer bezoeken

Friesland is de ‘place to be’ voor fijnproevers. Tussen de uitgestrekte landschappen, bij de prachtige meren en in de pittoreske dorpjes en steden van Friesland vind je ontzettend veel culinaire hotspots. Dit zijn vijf restaurants die je niet wil missen!

1. Stek – Leeuwarden

In het hart van de bruisende hoofdstad Leeuwarden vind je STEK, een restaurant dat bekend staat om zijn hippe interieur en creatieve gerechten. STEK is de perfecte plek voor een gezellig diner of een fijne lunch met vrienden, je partner of familie. Met duurzame, eerlijke en dagverse producten maakt het restaurant de lekkerste gerechten. Denk aan een heerlijke pokébowl of een vegan linzen burger. In de zomer kun je plaatsnemen op het terras terwijl de boten voorbij varen en in de winter is de ruimte binnen erg knus!

STEK, Leeuwarden

2. Herman Serveert – Grou

Herman Serveer ligt in het charmante watersportdorp Grou. In dit tapasrestaurant draait alles om genieten van pure smaken en een gastvrije sfeer. Je hoeft hier niet eindeloos alle opties op een menukaart af te gaan, want je wordt verrast met wat Herman serveert. Geen keuzestress dus! De menukaart wisselt elke maand, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Wanneer laat jij je verrassen door de heerlijke tapasgerechten van Herman?

Herman Serveert, Grou

3. Picknickers – Terherne

Na een rit door de prachtige weilanden van Friesland kom je terecht in het idyllische Terherne. Hier is het gezellige restaurant Picknickers gevestigd. Met een prachtig uitzicht over het Sneekermeer is dit de perfecte plek voor een heerlijke lunch of een uitgebreide picknick aan het water. De menukaart staat vol met gerechten van verse, lokale ingrediënten en de liefde voor goed eten proef je in elke hap. Of je nu kiest voor een rijkgevulde salade of een krabburger, bij Picknickers zit je altijd goed.

Picknickers, Terherne

4. Nooitgedagt – Harlingen

In het historische centrum van Harlingen vind je Nooitgedagt. Dit restaurant bevindt zich in een voormalig scheepswerfgebouw. Alleen dit prachtige pand al maakt een bezoekje de moeite waard. Je kunt hier terecht voor lekkere koffie, een stevige lunch, een heerlijke borrel of een goed diner. Het restaurant werkt samen met boeren uit de omliggende streek, waardoor je kan genieten van lokale producten die verwerkt worden in smaakvolle gerechten. Ervaar de fijne sfeer en het heerlijke eten binnenkort zelf!

Nooitgedagt, Harlingen

5. KB Foods & Drinks – Dokkum

Sluit je culinaire tour af in het sfeervolle Dokkum bij KB Foods & Drinks. In dit restaurant komt iedereen samen: lokale inwoners, collega’s, vrienden en toeristen die de prachtige stad bezoeken. Of je nou voor een gezellige koffiedate komt, iets wil vieren onder het genot van een borrel of lekker wil dineren met je familie, bij KB Foods & Drinks kun je voor elke gelegenheid terecht.

KB Foods & Drinks, Dokkum

Wil jij het maken in het Noorden en genieten van de culinaire hotspots die Friesland te bieden heeft?

Wil jij aan het werk in een provincie met honderden geweldige hotspots? Zet dan de stap om je te ontwikkelen in de industrie van het Noorden. Zo bouw je aan je carrière en kun je elk vrij moment op pad om de leukste hotspots te ontdekken. Bekijk onze vacatures om te ontdekken waar jij aan de slag kunt!