Ontdek de 5 leukste lunch en diner hotspots in Drenthe

Drenthe staat bekend om zijn uitgestrekte natuur en gezellige dorpjes, maar wist je dat er in deze provincie ook erg veel leuke hotspots te vinden zijn? Of je nu op zoek bent naar een gezellige lunchplek na een lange wandeling of een sfeervol diner om je dag af te sluiten, in Drenthe is er voor elke gelegenheid een geschikt restaurant. We nemen je mee langs 5 bijzondere hotspots die je niet wil missen.

1. Rikus – Eext

Als je op zoek bent naar een restaurant waar lokaal en seizoensgebonden eten centraal staat, dan is Rikus in Eext een absolute aanrader. Dit restaurant is gevestigd in een prachtige, oude boerderij, omgeven door de groene velden van Drenthe. De sfeer is hier ontspannen en authentiek: perfect voor een lange lunch of een uitgebreid diner. Chef-kok en eigenaar Thomas opent zijn keuken voor iedereen die van puur eten houdt. De menukaart wisselt regelmatig, afhankelijk van wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Bij Rikus ben je altijd verzekerd van een culinaire ervaring met een Drents tintje.

Rikus, Eext

2. Bitter en Zoet – Veenhuizen

Veenhuizen, een dorpje dat op zichzelf al een bezoek waard is vanwege zijn rijke geschiedenis, is ook de thuisbasis van Bitter en Zoet. In het monumentale pand, dat vroeger als hospitaal diende, wordt nu heerlijk eten bereid. Hier geniet je van gerechten die zijn gemaakt van ingrediënten uit eigen moestuin en van lokale boeren. Het hoofdgerecht met gebakken zeebaars, risotto met citroen en kruidenolie is een echte aanrader!

Bitter en Zoet, Veenhuizen

3. Rickkie’s Boer’n Bistro – Beilen

In Beilen vind je Rickkie’s Boer’n Bistro. Een restaurant waar de kok ook je gastheer én een boer is! Deze bistro combineert de gezelligheid van een boerderij met de verfijning van een restaurant. In het landelijke interieur, omgeven door prachtige natuur, geniet je van huisgemaakte gerechten, zoals de heerlijke Soep van de Dag of Rickkie’s runderburger met gamba’s. De sfeer is informeel en gastvrij, wat Rickkie’s de ideale plek maakt voor een ontspannen lunch of diner. Daarnaast wandel je na een bezoek aan Rickkie’s zo het mooie Dwingelderveld op, waardoor je bezoek aan Drenthe helemaal compleet is.

Rickkie’s Boer’n Bistro, Beilen

4. Ton Nam Thai – Meppel

Liefhebbers van de Thaise keuken kunnen hun hart ophalen bij Ton Nam Thai in Meppel. Dit sfeervolle restaurant biedt authentieke Thaise gerechten, bereid met verse ingrediënten die grotendeels rechtstreeks vanuit Thailand geïmporteerd worden. De menukaart staat vol met traditionele smaken, van pittige curry’s tot heerlijke noodle gerechten. Het interieur is warm en modern, waardoor je meteen in de juiste stemming komt voor een avondje uit. Bij Ton Nam Thai proef je de echte smaak van Thailand, midden in Drenthe.

Ton Nam Thai, Meppel

5. The Black Tie Bar & Bistro – Assen

In het gezellige centrum van Assen vind je The Black Tie Bar & Bistro, een moderne hotspot waar je voor een heerlijk en stijlvol diner terecht kunt. Het restaurant heeft een elegante uitstraling met een eigentijds interieur. De kaart biedt verschillende verrassingsmenu’s met gerechten die gemaakt zijn van seizoensproducten en dieren die een goed en vrij leven hebben gehad. Combineer je diner met de uitstekende en bijpassende wijnen voor een avond die je niet snel zal vergeten.

The Black Tie Bar & Bistro, Assen

Maak het in het Noorden en geniet van heerlijk eten

Bouw aan je carrière, ontwikkel je vaardigheden en zet je talenten in in de industrie van het Noorden. Geniet daarnaast van alle geweldige hotspots in de prachtige provincie Drenthe. Benieuwd naar de vacatures? Bekijk ze hier!